30 Eylül 2010 Perşembe

Manga Atölyemiz Gerçekleşti

İki atölye halinde gerçekleşen "Manga Yapalım" atölyesi Pera Müzesinde yoğun ilgi gördü. ÇROP adına etkinlikte yer alan Ümit Kireççi, Tayfun Sezer, Necmi Yalçın üçlüsü 40 kadar katılımcıyla sohbetle karışık çizgi roman ürettiler. Önümüzde iki gün dört atölye kaldı.

Ümit Kireççi'nin manga tarihi, manga ile diğer ekollerin farkları, manga anlatım teknikleri ve öğeleri ile ilgili yaptığı sunumun ardından çizerlerimiz temel bazı çizim örneklerini katılımcılarla adım adım uyguladılar. Tayfun Sezer, hikaye çizimine geçmeden önce temel bazı teknikleri anlatıyor aşağıdaki foroğrafta. Yukarıdaki çizim ise Necmi Yalçın'a ait. Her ikisinde de temel teknikler aynı olmakla birlikte çizer yorumu hemen katılımcıların dikkatini çekti. Bu farklılık da atölyeye ayrı bir lezzet katarak değişik bakış açıları sunmak adına örnek oldu.
Necmi Yalçın ve katılımcılar görünüyor aşağıda. Daha sonraki haberlerimizden birinde tahtadaki çizimleri de paylaşacağımızı belirtir şimdilik veda ederiz böyle. İki gün dört atölyemiz kaldı. Bu yeniliğe bu ay, olmadı daha sonra katılmak için Pera Müzesini arayarak yerinizi ayırtın lütfen.

Fotoğraflar: Üçümüz :)

Haber - Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder